Juni 2017

arbejds glaede

Hjallerup Træindustri  ApS

Arbejdsglæde

For os er arbejdsglæden i hverdagen en vigtig faktor J                                                                                           

Vi laver mere og mere færdig, kortere og kortere leveringstider, bedre og bedre produkter, det er hverdagen på Hjallerup Træindustri, og vi ser det kun som herlige udfordringer hver dag.

Vi ser hverdagen som en spændende udfordring, hvor vi alle kommer med løsninger og forbedringer, det være sig flere maskiner, flere værktøjer, oprydninger= bedre arbejdsgange=bedre arbejdsmiljø, og vi glæder os over det hele.

Vi er så godt rustet fordi vi har fordelt opgaverne imellem os, vi har i dag et fælles ejerskab på 50/50 mellem Niels og Jan, derudover har vi Berit på kontoret, der står for alt bogholderi, budgetter, FSC, ordrebekræftelser og tilbud mm.                                                                                                                                

Jan på salg-ordre-tilbud-produktionspapirer, og Niels der har ansvaret for produktionen - planlægning-CNC maskinen, sammen med nogle meget gode og engagerede medarbejdere.

Vi fungerer rigtig godt sammen, vi er forskellige, og det er netop vor styrke, idet at vi respekterer og lytter til hinanden.

Vi sætter en ære i at være ordholdende, informerende og at levere den forventede kvalitet.

Vi leverer i dag hovedparten af vor produktion af buede elementer til vinduesindustrien, hvor vi er specialist inden for buer, idet vi både leverer buer i Segment,  udført af fingerskaret træ, og Lamel buer, der er op limet af tynde lameller, det hele bliver fremstillet i en speciel produktion, der er konstrueret til formålet over de sidste 25 år, samt på en CNC maskine, der laver et meget præcis arbejde.                        

CNC maskinen gør også, at mange skabelonbuer bliver lavet efter en tilsendt DXF fil fra kunden, således at der bliver et meget mere præcis produkt ud af det.

Og sammen med vore fantastiske kunder og medarbejdere prøver vi hele tiden at skabe en god hverdag for alle. Vi har det sådan at det skal være en fornøjelse at være på arbejde for alle.

Vi føler os meget godt rustet til fremtiden her på Hjallerup Træindustri.


Marts 2015

 Ejerstrukturen

Hjallerup Træindustri ændrer IGEN Ejerstruktur.                  

Hjallerup Træindustri starter 2015 med udvidelse af ejerkredsen.

For 2 år siden købte Niels Lund Villadsen de sidste 75% af Hjallerup Træindustri, efter at have været med siden 2007 med 25%
Niels er en super dygtig produktionsmand, som jeg havde være ude og pege ud, for at få ham med i firmaet, en beslutning som jeg aldrig har fortrudt. Vi har bare kørt et fantastisk parløb, med nye investeringer og mange gode tiltag sammen.

Det har været en rigtig spændene tid i de 16 år jeg har haft virksomheden, jeg købte en sund og veldreven virksomhed i 1997, som varmt kan anbefales at købe en eksisterende og god forretning, frem for at skal starte helt fra bunden med alt på en gang. Det har fungeret rigtig godt for mig.                                          

Jeg solgte som nævnt de resterende 75%, både for at give det overordnede ansvar fra mig, og gerne ville mærke noget mere frihed.  
Vi var enige om at jeg skulle fortsætte i firmaet 1 år af gangen som Sælger og Konsulent, og fortsatte yderligere et år da Niels spurgte om det, og det var rigtig fint, da vort samarbejde stadig kørte som det hele tiden havde gjort.

Samtidig med at Niels overtog hele Hjallerup Træindustri, startede hans kone Berit på kontoret.
Hun er uddannet Teknisk Assistent, arbejdet som sælger inden for Køkkener og Gardiner, og har helt igennem teknisk sans, omhyggelig, struktureret og samtidig god til kunderne.
Så Berit og jeg kom hurtigt til at få et tæt samarbejde på kontoret, som viste sig at fungere perfekt, og det er vi alle tre super tilpas med.  Hun er også kommet mere og mere ind på salgssiden og kontakt med kunderne.

Vi var blevet et rigtig godt team, det hele kørte som det skulle, gode arbejdsdage, og ikke mindst sammen med nogle rigtig gode og dygtige medarbejdere i produktionen som både forstår sjov og alvor.
Værdien at et godt stykke arbejde og et godt færdigt produkt.  ( De har absolut også været med i de overvejelser, som jeg nu vil nævne )

Jeg manglede bare lige det sidste for at det var helt perfekt, mærke pulsen slå, blodet strømme, varmen på kogepladen når ting lykkedes, også når de ikke gjorde……..

Vi er i gang med så mange spændene ting som jeg har været med til at sætte i gang, så vi tog en snak om det og jeg tilbød at købe 25% tilbage for at få det drive som jeg savnede. Niels slog til med det samme uden overvejelse, da han også synes vi alle er et helt perfekt hold.

Så vi fik hurtig kørt det hele i stilling med virkning fra 1/1-2015. Det kunne vi begge se et godt fremtidsperspektiv i. Vi er nu et super godt team som giver hinanden så mange glæder i hverdagen, vi har så mange spændende ting i pibelinen. Det daglige samarbejde med vores kunder, og ikke mindst med vore gode medarbejdere, at det gør hverdagen så fantastisk. 

"Det er virkelig en Win Win"

 - afslutter Jan Thorup


December 2014

Ejerskifte1

 

Ejerskifte, men alt ved det Gamle !

Hjallerup Træindustri skiftede den 1/12 – 2012 ejerkreds, Niels Lund Villadsen som havde købt sig ind i firmaet med 25 % i 2007 har hermed overtaget de resterende 75 %, således at han står med hele ejerskabet.
Det har sådan set altid været min drøm at når jeg rundede de 50 år, så ville jeg gerne have mulighed for at prøve andre ting af, men foreløbig fortsætter jeg som ansat her på Virksomheden med ansvar for Kunder salg & service.
Det er jo en spændene Virksomhed der har udviklet sig meget de seneste år med CNC maskine til Bueproduktion, så vi både laver i segmenter og lameller, i alle Træsorter.

Vi er jo i dag en stor Leverandør af buede komponenter til Vindues Industrien. Jeg har arbejdet alle mine arbejdsår i Træindustrien, både som produktionsmand, sælger og virksomhedsejer, så jeg kender jo branchen og nyder at være i den.

Niels Lund Villadsen som nu er eneejer er en Utrolig stabil fyr som også har arbejdet alle sine arbejdsår i Træindustrien, først i møbelbranchen, senere i køkkenbranchen, sidst som værkfører på køkken fabrik indtil han blev håndplukket til medejerskabet af Hjallerup Træindustri.

Niels er en utrolig dygtig og ordentlig fyr, som jeg Nyder at arbejde sammen med, så vi fortsætter i samme stil, blot nu er det Niels der er chefen og står med den endelige beslutning nævner Jan Thorup.
Det er med stor Glæde jeg har overtaget det sidste af Hjallerup Træindustri, og glæder mig til at videreføre de gamle håndværksmæssige traditioner. Men samtidig fortsætte den udvikling vi har været igennem de sidste 5 år.

Jeg har samme holdning som Jan i forhold til Kvalitet – Service og Levering. Derfor har vores samarbejde også bare fungeret super godt fra dag 1.
I forbindelsen med overtagelsen er min kone Berit Villadsen ansat på kontoret til at varetage den del sammen med Jan. Hun har erfaring fra både teknisk tegning/kontor og salgs job, og glæder sig meget over at være en del af holdet her på Hjallerup Træindustri. Og det var en fornøjelse at komme til en veletableret fabrik med Gode og Kvalitetsbevidste Kunder samt dygtige medarbejdere.

Og være med i den spændene udvikling med CNC som jeg bla. kunne bidrage med. Jeg har altid arbejdet med nicheproduktion og synes det er utrolig spændene at arbejde med. Glæder mig til at viderefører de tiltag, vi har arbejdet med de sidste 5 år, slutter Niels Lund Villadsen.


Hjallerup Træindustri ruster sig til fremtiden

4. marts 2011 08:18 - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Den nordjyske producent af vinduesbuer er netop blevet certificeret under DVC og cementerer dermed sin position som kvalitetsbevidst underleverandør.

 Martsnyhed

Efter flere måneders forberedelse modtog Hjallerup Træindustri forleden det synlige bevis på, at virksomheden nu er optaget i DVC – Dansk Vindues Certificering.DVC er en frivillig kvalitetsordning, og ifølge ejerleder Jan Thorup skal medlemskabet være med til at formidle det budskab, at produktionen hos Hjallerup Træindustri har et højt kvalitetsniveau:- Vi har valgt at gå med i DVC for at fortælle omverdenen, at vi kontrollerer vore produkter løbende. Men samtidig betyder det også, at vi nu har en velkendt intern kontrolstandard, og det er vigtigt i takt med, at vi får mere og mere travlt, forklarer han.
Investeringer har givet medvind 
Trods krisens udfordringer har Hjallerup Træindustri nemlig formået at øge aktiviteten gennem de sidste 8-10 måneder. Ifølge Jan Thorup hænger det sammen med, at han i slutningen af 2009 satsede offensivt med investering i en cnc-styret overfræser, en ny presser samt en stribe andre fornødne maskiner.Det har dels gjort Hjallerup Træindustri i stand til at supplere produktionen af forspændte buer i limtræ med buer i massiv kernetræ, dels at sænke priserne og øge produktionstakten. Især det sidste har været vigtigt i en tid, hvor der skal kæmpes lidt hårdere for at få ordrerne i hus:
Læs også:
Hjallerup Træindustri investerer sig ud af krisen- Leveringstiden er alfa omega – især for en underleverandør. Vinduesfabrikkerne er presset af krisen og sætter deres leveringstider ned. Det øger presset på underleverandøren, forklarer Jan Thorup, der anslår, at de nye maskiner har forkortet den gennemsnitlige leveringstid med ca. en arbejdsuge.

Bliver en styrke på den lange bane

Hjallerup Træindustri har rødder tilbage til 1955, hvor tømrermester Knud Pallisgaard grundlagde virksomheden. I begyndelsen producerede man specialvinduer til vinduesfabrikkerne, og siden blev sortimentet udvidet med buer og lister.I takt med, at kunderne rationaliserede, blev først vinduerne skåret fra, og da Jan Thorup overtog virksomheden i 1997 kom turen til listeproduktionen. Siden har fokus udelukkende været på produktion af buer, og sammen med sine seks medarbejdere har Jan Thorup formået at gøre virksomheden til en efterspurgt underleverandør på området. Det skal DVC-medlemskabet være med til at understøtte i fremtiden:- Det giver nok ikke noget her og nu, men på den lange bane bliver det en styrke. Det handler om at komme udviklingen i forkøbet, slutter Jan Thorup.

 

Gå til toppen